Natuurlijk Verbonden

Centrum voor therapie, coaching en groei

Wie zijn wij?

Sofie Stes

Integratief Psychotherapeut | Paardencoach | EMDR Therapeut

Ik ben Sofie, getrouwd en mama van drie kinderen. Ik ben opgegroeid op een boerderij en al mijn hele leven gepassioneerd door paarden.

In 2000 ben ik afgestudeerd als kinesitherapeut. Omdat mijn hart bij dieren en paarden ligt volgde ik de opleiding tot hippotherapeut aan de artevelde hogeschool. Nadien ben ik gestart als hippotherapeut in een grote voorziening voor kinderen, jongeren en volwassenen met gedrags- en emotionele moeilijkheden.

Ik volgde in 2010 een tweejarige opleiding tot kinder- en jongeren coach vanuit een systemische visie. Er volgde nog meerdere kortdurende opleidingen waaronder geweldloze communicatie, psychodrama, systemisch paardencoachen, verschillende opleidingen rond ASS en ADHD en een langere opleiding rond hechting.

In 2016 ben ik gestart met een vierjarige opleiding als integratief psychotherapeut. Mijn eindwerk ging over traumaverwerking bij de paarden. Deze tijd heb ik mij vooral verdiept in lichaamsgericht werken en traumaverwerking.

Nov 2019 volgde ik de opleiding EMDR om mensen beter te kunnen begeleiden in het verwerken van trauma’s.

In 2019 startte ik mijn eigen praktijk “natuurlijk verbonden” vanuit een duidelijke visie. Ik wil mensen helpen om te groeien vanuit verbinding. In de eerste plaats met hun eigen talenten en kernwaarden, maar niet los van de verbinding met anderen. 10 jaar na mijn start als hippotherapeut ben ik nog meer overtuigd van de heilzame werking van verbinding en contact met natuur en dieren.

Naast mijn eigen paard Melody en de pony van mijn dochter Petite Fleur kwam Jazz er bij. Een prachtige tinker met alle kwaliteiten van een hippotherapie-paard. Via via kwam ik in contact met Tara. Wat een fijn en stabiel paard. Zo blij dat ze in 2020 bij ons is komen wonen.

Ook Mazzel en Nougat, twee ezeltjes, maken deel uit van onze kudde. Door met hen te werken ben ik overtuigd geraakt van het spiegelde en intuïtieve vermogen van ezels. Ze zijn ook iets kleiner en rustiger dan de paarden.

Verder loopt Samba, onze labradoodle soms mee rond op het erf.

Ik hoop dat ik u of uw kind/jongeren mee mag begeleiden op jullie proces.

Nette Wellens

Equicoach | Praktijkgerichte orthopedagoog | Leerkracht

Hallo, ik ben Nette. Van jongs af aan ben ik gefascineerd door dieren. Sinds mijn 6 jaar rijd ik paard en was sindsdien ieder vrij moment te vinden op stal. Het was dan ook altijd mijn grote droom om later iets met dieren te kunnen doen.

In 2015 studeerde ik af als leerkracht lager onderwijs aan de Karel de Grote hogeschool. Al snel was me duidelijk dat mijn passie niet voor de klas staan was maar dat ik mijn energie haalde uit de individuele trajecten met mijn leerlingen. Om me hier verder in te verdiepen, kroop ik terug achter de schoolbanken. Ik volgde de opleiding orthopedagogie met als afstudeerrichting toegepaste jeugdcriminologie.

Meteen na mijn opleiding ben ik gestart als opvoedster in een leefgroep voor jongeren met gedrags- en emotionele moeilijkheden. Na een tijdje begon ik het klasgebeuren toch te missen en ben ik aan de slag gegaan als leerlingenbegeleidster in het buitengewoon onderwijs voor kinderen met autismespectrumstoornis en leer- en gedragsmoeilijkheden.

Omdat mijn passie nog steeds bij dier en natuur lag, heb ik in 2020 de stap gezet richting mijn grote droom. Ik startte met het postgraduaat Equicoaching aan de Vives hogeschool. Daarna is de bal snel aan het rollen gegaan en kreeg ik in maart 2021 de mogelijkheid om op te starten bij “Natuurlijk Verbonden”. Hier kreeg ik de kans om al mijn kennis en passie te bundelen en op te starten als kinder- en jongerencoach.

Onze Dieren

Jazzy

De gevlekte beer

Tara

De wijze stilte

Rakkie

Klein maar dapper

Quinn

Stoer elegant

Mazzle

Sociale knuffel kont

Nouga

De lieve introvert

Samba

de knuffelende pluf

Wiske

De schattige gekkerd